CHARADER I RADIOSTUDION

RING SÅ SPELAR VI:
I lördags morse fick jag äran att sitta som gästprogramledare för radioprogrammet "Ring Så Spelar Vi". Det var otroligt kul men också en riktig utmaning, eftersom jag aldrig har suttit som programledare för ett radioprogram tidigare och framförallt där det inte är manusbundet utan handlar om att köra allting spontant hela tiden, samtidigt som det gäller att hålla koll på tider och frågor och en massa annat. 
Jag hade ett jätte stöd från Lisa, Roger och Anders inne i kontrollrummet. Under sändningens gång stod de och viftade i ett och det började likna charader ibland då jag satt där och pratade i radion och samtidigt försökte tolka deras viftande med armar och ben och intensiva kroppsspråk; "nu är det bara en minut kvar innan nyheterna", "nu har ni gott om tid att prata", "nu har ni jätte lite tid att prata", "nu ska du dra ett nytt slutnummer"......
Det är mycket rutiner att lära sig och vi kunde gemensamt skratta efteråt åt hur roligt det måste ha sett ut där i studion emellanåt med dem hoppandes runt som Linus På Linjen i i studiorummet i sina tappra försök att visa vad de menade och jag bland papper, datorer, samtal, lyssnarfrågor och radioprat samtidigt jag desperat försökte tolka deras kroppsspråk.  
Tusen tack till Lisa Syrén, Bengan och Anders och alla på "Ring Så Spelar Vi"-redaktionen, att jag fick möjlighet till detta, för det var otroligt roligt och tack även för erat stora hjärta, stöd och omtanke inför, under och efter sändningen. Det kändes så tryggt att ha er med sig hela tiden. Ni är helt fantastiska! Puss härliga Växjö-gänget! 

Tack även till alla er som hörde av sig per telefon eller mail under den 3 timmar långa sändningen. Jag med fick med mig en hel hög med underbara mail som ni skickade under sändningens gång. Jag har läst igenom dem allihopa, men det kom så otroligt mycket mail, så jag kommer inte att ha någon möjlighet att hinna svara er personligen. Jag vill därför passa på här på hemsidan och även på Ring Så Spelar Vi-hemsidan, att tacka er alla för att ni tog er tid och hörde av er till mig. 
http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?FormatId=108&ProgramId=1148&Artikel=2583000







JAG OCH SUPERTREVLIGA PRODUCENTEN BENGAN.....

OCH VÄRLDENS UNDERBARASTE LISA SYRÉN......

OCH RARA PARET SOM HJÄLPER TILL I TELEFONSLUSSEN......(FÖRSÖKER DESPERAT
KOMMA IHÅG DERAS NAMN MEN JUST NU ÄR DET HJÄRNSLINT......).
De skulle i alla fall till Las Vegas och jag håller tummen för att de kanske
gifter sig där. Det lät i alla fall som om det eventuellt kunde bli av.
De har varit ihop i 20 år, så det känns ju inte som om de i så fall skulle göra
något överilat. Jag tipsade dem om Star Trek-kyrkan, med mr. Spock och allt.....
Peter och jag har sagt att om vi nån gång ska förnya vårat äktensksapslöfte
så ska det bli i Star Trek Kyrkan, kanske t.o.m i Avundsjuk-outfiten i så fall. 
Vem har påstått att bröllop behöver vara smakfulla? Inte vi! ;-) 

OCH DUKTIGA LJUDTEKNIKERN ANDERS. 
WOW! VILKET HÄRLIGT TEAM JAG FICK TILLFÄLLE ATT JOBBA MED.

MUSIKAL OM HEP STARS:
Efter Ring Så Spelar Vi i Växjö, så bar det av till Skänninge för att se premiären av musikalen Cadillac, som handlar om Hep Stars liv. Som på de flesta teatrar i små orter, har det inte funnits någon stor budget att röra sig med, men värmen och engagemanget är inte mindre för det. Peter har varit musikansvarig och han har verkligen brunnit för detta och försökt att hitta instrument med identiska sound och utseenden. Han har inte lämnat något åt slumpen. Varenda musikalisk detalj har han återskapat och killarna i bandet har förvaltat allt detta till 100%.  Bandet var helt lysande!!! De sjöng och spelade så taket lyfte sig och det lät många gånger skrämmande likt original bandet. Jag är så otroligt imponerad av alla killarna, som är mellan 16-19 år.
Grattis Peter, Ulf Larsson (som har regisserat) och alla andra inblandade till en otroligt charmig föreställning och härlig musikalisk upplevelse.   

Tack även till alla rara människor i Skänninge med omnejd. Ända från det att jag steg av tåget i Mjölby på eftermiddagen till det att vi åkte från Skänninge framåt natten, så kom folk fram spontant och pratade, gav mig så mycket omtanke och tog hand om mig på alla sätt och vis. Vilken otrolig gästvänlighet. 

Luis Haraldsson (Benny) - Fredrik Edkrantz (Svenne)
Robin Gustafsson (Krille) - Lars Dahlen (Lelle) & Tommy Andersson (Janne)
Ej i bild: Kim Wide (Manager Åke & Turneledare Felle)


Världens snyggaste man - tänk att jag är gift med honom! ;-)

NÅGRA UR "HEP STARS" BANDET EFTER PREMIÄREN 
(TOMMY, FREDRIK, ROBIN OCH LUIS), 
PETER OCH TILL HÖGER OM HONOM STÅR LJUDTEKNIKERN MORGAN.


RÄTTEN TILL ATT FÅ VETA SINA RÖTTER:
Såg ett program på tv i veckan, där man får hjälp att leta upp sin försvunna förälder. När hon hittade sin pappa i slutet av programmet så var jag djupt rörd. Det är så viktigt för alla att få veta vem ens föräldrar är, vare sig man sen har kontakt med dem eller inte. Det handlar om en viktig identitetskänsla. Om en förälder bara försvinner ur ens liv så blir det ett stort sår inombords av tomrum. Min pappa har aldrig fått veta vem hans egen pappa är och jag har år efter år, sett hans förtvivlan över att min farmor alltid vägrat berätta för honom vem det är. ALLA barn har rätt till att få veta vem ens förälder är. 

MIN STORA DAG:
Fick ett meddelande från en förälder vars dotter, Josefine, jag träffade på Huddinge Sjukhus förra sommaren. Jag var där för att besöka sjuka barn och ungdomar, tillsammans med stiftelsen Min Stora Dag, som jag är ambassadör för. http://www.minstoradag.org
Fick då glädjen att få träffa Josefine, som tyvärr gick bort ett par månader senare. Hon kämpade mot en obotlig sjukdom i hela sitt liv och blev 18 år gammal. Vill skicka hennes föräldrar en hälsning och tanke. Det känns så otroligt orättvist när livet rycker bort våra guldkorn från världen alldeles för tidigt. 
http://www.jozzan.com/

VECKANS KLIPP: Fick tips om ett jätte gulligt you tube-klipp: 
http://www.youtube.com/watch?v=MXj2tOwpClM

VECKANS "DET HÄR GÖR MIG FÖRBANNAD": 
Kedjebrevsmail där det börjar som ett gulligt, omtänksamt mail men där det i slutet alltid finns en baktanke, nämligen att man ska skicka vidare de där jäkla mailen! Antingen skickar man nåt omtänksamt eller så ger man fan i det, tycker jag. "Skicka det här vidare till 10 andra personer så får du lycka" är ett underförstått hot mot människor som kanske har oflyt i sina liv och dessutom är skrockfulla, dvs underförstått "om du inte skickar det vidare så kommer du inte att få nån lycka"......hur omtänksamt är det? Gulliga brev och mail som har för avsikt att ge stöd och glädje ska skickas spontant, inte för att man pådyvlas sådana och man sen ska känna sig tvingad att skicka det vidare till några nya stackare som också måste ägna tid åt detta. 

VECKANS "DET HÄR GÖR MIG GLAD": 
Musik, musik, musik - det är världens bästa kick! Musik har alltid gett mig styrka genom alla faser i livet. 

Programledare för Ring Så Spelar Vi och Krogshowen Vild på Svt 1

Hemma från Madeira och det är full fart igen. 
RADIO PROGRAMLEDARE
På lördag ska jag vara programledare för Sveriges mest avlyssnade radioprogram "RIng Så Spelar Vi", med nästan 2 miljoner lyssnare varje helg på P4 mellan kl. 07.00-10.00. Det finns inte något annat radioprogram i hela Europa som når lika många av sina landsmän procentuellt sett, som Ring Så Spelar Vi. Känns otroligt kul men naturligtvis också pirrigt. Så det är tryggt att ha härliga Lisa Syrén med sig där första timmen.
Här kan ni läsa mer om det. 
http://www.sr.se/sida/default.aspx?programID=1148

(Hmmm, såg att de har stavat Grönwall med W istället för V.....det är väl det där dansbandets fel, som gör att vi får dras med w-stavning hela tiden. Ja, ja, det finns viktigare saker här i världen.....)

TV-SHOW
På Skärtorsdagen den 9:e april kl. 22.00 sänds 1 timme av showen "Vild" (repris den 12:e april på kl. 12.40) på svt 1. Vad roligt att de vill visa den här showen som betyder så mycket för mig. Det har varit magiskt att få göra denna föreställning inför en så stor publik under två säsonger i Stockholm och Göteborg. Vilka otroliga musiker och dansare jag har fått haft möjlighet att jobba tillsammans med i bägge städerna. Nu är det dock dags för nya projekt - ny cd i höst och nya show projekt lite senare framöver. Mer om det lite senare i vår. 

MADEIRA
2 veckor på Madeira helt själv gjorde underverk. Jag skrev massor av nya låtar, texter och manusidéer. Hade med mig min bärbara dator och en liten synth. Det var längesedan jag kände mig så otroligt full-laddad med nya låtidéer och textuppslag. Så nu blir det studion under hela våren. Ska däremellan upp en liten vända till Sälen och sen också till Turkiet tillsammans med bl.a Rednex. 

Bodde helt fantastiskt på Madeira med utsikt över hela bukten. Även om jag fått vara med om så mycket underbart i mitt liv så går det aldrig slentrian i något, utan jag uppskattar alltid allting positivt lika mycket, stort som smått. Jag kan känna mig obeskrivligt lycklig att inse att jag får resa så mycket och se så många fantastiska platser. När jag var liten hade vi inte råd att åka någonstans, så att få sitta på ett hotellrum med utsikt över havet och hela Funchal, är fortfarande helt hisnande. Jag kommer aldrig att bli blasé och ta för givet allt fint jag får uppleva i livet. 

Att dessutom, efter all ångest med bröstcancern, känna att man fortfarande är med, är lika stort varenda dag. Dagligen kommer fortfarande rädslan över att inte finnas här för barnen och samtidigt tacksamheten att jag fortfarande får vara här hos min familj, mina vänner och dessutom få stå på scenen och sjunga som ger mig så otroligt mycket energi - det får mig ofta att gråta av glädje. Varje dag är otroligt stor att få uppleva, så är det bara!!!
AFTONBLADETS TV-PRIS:
Såg att de ska rösta fram årets tv-personlighet. För mig är det två självklara val: 
Hanna Hedlund, som inte bara är en av mina bästa väninnor utan dessutom är så otroligt bra som programledare i Singin' Bee. (Hon är lika bedårande privat!) ;-)

Carina Berg är den andra som jag håller tummen hårt för att hon får pris för både sin insats som tv-personlighet och för hela programmet "Berg flyttar in". I en tid där allt och alla säljs ut till nästan vilket pris som helst, så håller de till 100% det de lovar till oss artister som ska medverka; att programmet bygger på värme och integritet. 

Jag är ju väldigt restriktiv i att släppa in media och allmänheten in i mitt privatliv, men gjorde ett undantag denna gång och få i denna bransch lever så upp till sina löften som Carina och hennes filmteam gjorde. 
Vi pratade om massor av saker som jag sällan pratar om offentligt annars. Bl.a pratade jag för första gången ingående om bröstcancern. Trodde mig vara starkare än vad jag var och att jag var redo att berätta om det, men inget kunde vara mer fel. Jag bröt ihop flera gånger och vi fick avbryta hela tiden. Det var då jag insåg hur mycket ångest och rädsla jag egentligen gick och bar på, som jag inte tagit tag i ännu. Carina och filmteamet ska ha all eloge i världen för att de aldrig missbrukade det förtroendet. De klippte ihop det jätte fint och sålde aldrig ut det på ett sätt mediamässigt, som de flesta andra program skulle ha gjort. Det är så obeskrivligt stort. Inga andra realityprogram hade gjort detta med så mycket hänsyn och respekt, det är jag övertygad om.
Skriver mer om detta i min memoarbok, som flera av er vet att jag håller på och skriver för fullt. 

Så i Aftonbladets tv-pris vill jag rekommendera alla att rösta på Berg Flyttar In, (bästa program, bästa reality-serie och bästa kvinnliga tv-personlighet) för det är inte bara ett program med värme utan också med så mycket medmänsklighet och humor. En sån tillit är unik i dagens samhälle. Tack Carina och hela Berg Flyttar In-teamet. Jag är er evigt tacksam! Ni är världsbäst! ;-)


SPELNING I VECKAN
I helgen gigade jag. Det var ett otroligt drag. Få saker är så häftiga som att få stå på scenen och ösa och höra folk sjunga med i låtar som Avundsjuk och Håll Om Mig. Det är dessutom så jäkla kul att giga med det här bandet! Sån otrolig spelglädje och musikalitet. 




GREAT DANE KÖRDE 2 SET SJÄLVA OCKSÅ. DE VAR FANTASTISKA!

SLUTLIGEN LITE BILDER FRÅN MIN MADEIRA-RESA:

HÄR VAR UTSIKTEN JAG HADE FRÅN HOTELLRUMS BALKONGEN PÅ KVÄLLEN.....

....OCH SÅ HÄR SÅG DET UT PÅ DAGTID! SAGOLIKT!

HOTELLETS BARTENDER VICTOR VAR ALLTID LIKA TREVLIG ATT PRATA 
MED PÅ KVÄLLARNA, DÄR JAG BRUKADE TA TA NÅT ATT DRICKA, INNAN JAG GICK
UPP PÅ RUMMET IGEN OCH JOBBADE VIDARE, EFTER KVÄLLENS MIDDAG.
THANKS VICTOR, YOU WERE SUCH A NICE COMPANY DURING THESE TWO WEEKS.

VAR I FUNCHAL IBLAND PÅ DAGARNA OCH ÅT. HÄR ÄR JAG PÅ BEATLES
GAMLA YACHT SOM HAR BLIVIT EN RESTAURANG. 

BEATLES BÅTEN UTIFRÅN SETT......




RUNDTUR PÅ MADEIRA MED ETT KONSTANT VÄXLANDE VÄDER.......

OSMINKAD OCH UTVILAD KOMMER JAG JUST FRÅN HOTELLETS SPA.


SEN BLEV DET PROMENAD PÅ STAN. INGA TROTTOARER HÄR INTE, SÅ 
DET GÄLLDE ATT HÅLLA TUNGAN RÄTT I MUN NÄR BILARNA KOM FARANDES
FRÅN BÄGGE HÅLL SAMTIDIGT I DESSA BRANTA, SMALA BACKAR......


VECKANS DET HÄR GÖR MIG FÖRBANNAD:
"Elisabeth tvingas fly sitt hem i Österrike tillsammans med barnen pga fotografer som tagit reda på deras hemliga adress och som som smyger runt huset och förföljer henne"......Ibland tappar jag verkligen hoppet om mänskligheten. Det här gör mig inte bara rosenrasande utan framförallt fruktansvärt ledsen. Först har hon äckelgubben Fritzl som förstör hela hennes och barnens liv och därefter dyker giriga, oempatiska fotografer upp i hopp om att kunna tjäna pengar på henne tragiska liv, genom att tvinga till sig bilder på henne och barnen. Den tidning som köper någon av sådana bilder och även den som köper en tidning där foton med paparazzibilder på Elisabeth skulle dyka upp, är lika medskyldig till hetsen. Vi som konsumenter måste också börja ta ett ansvar. Så dyker några sådana bilder upp ska man naturligtvis inte köpa ett enda nummer av en sådan tidning. Vi måste alla se till nu att hon får möjlighet att återhämta sig själsligt tillsammans med sina barn och det lär hon omöjligt kunna under dessa omständigheter. Ska hon behöva gå från ett fängelse till ett annat? Vad fan är det för fel i huvudet på en del människor?

VECKANS DET HÄR GÖR MIG GLAD: Alla goa människor jag möter år efter år, som gör att jag, trots allt elände som händer dagligen runtom i världen, osvikligt tror på att det kommer att bli bättre med tiden och människor kommer bli mer hänsynsfulla mot varandra. Cynism har blivit alltmer utbrett och accepterat utan att ifrågasättas. Förhoppningsvis kommer det en dag då ord som "snäll" inte förknippas med "mes" eller "tönt" och ord som "elak" inte har en underton av "cool" eller "ball". Bara fega eller obetänksamma människor är medvetet elaka mot andra och är själva de som oftast är mest känsliga för negativa omdömen och blir otroligt glada för uppskattning. Ibland undrar man vad människan har gjort under alla dessa tusen år, som har utvecklats så otroligt långsamt på empati-planet? Men som sagt var, världen kryllar också av underbara människor, det får vi aldrig glömma! :-)

Puss och kram till er alla!
Vi hörs nästa söndag!
Nanne :-)











Zzzzzzz.........

Hemma igen från Madeira! Skulle ha bloggat i dag, men så blev det inte. Tusen saker att komma ikapp med, när man har varit borta i 2 veckor. Klockan är nu 03.30 på morgonen och jag har suttit och besvarat mail oavbrutet de senaste timmarna. Nu är jag trött i mössan, så nu blir det läggdags. Känner mig nästan groggy. Borde ha gått och lagt mig för längesedan, men det är ju bara på nätterna som mobilerna inte ringer oavbrutet eller andra saker som kommer emellan, utan jag kan sitta och fokusera på mail då. Det kommer i genomsnitt 30-40 mail om dagen och efter 2 veckor på Madeira, där internet har varit så segt att det knappt har gått att besvara mailen, så är det mycket att ta ikapp. I morgon är det dags för gig, så det får allt bli på söndag som jag lägger in lite bilder från Madeira och även från morgondagens gig. Shit, vad trött jag är nu......Zzzzzzzz
Visa fler inlägg