Idol-juryn

Jaha, nu har jag och Felix kommit fram till hotellet efter 2,5 tim. bilåkande. Det har varit en intensiv dag i dag då jag varit på 4 olika möten och därefter hem och packa och sen iväg i bilen tillsammans med Felix, 

De ringde i dag från tidningen Metro i dag och berättade att apropå Idol-juryns avgång så var jag en av Metro-läsarnas favoriter till att sitta i den nya juryn. Man tackar och bockar för det förtroendet! ;-) 
http://metro.se/se/article/2008/02/26/19/4003-45/index.xml

Jag berättar om Las Vegas resan senare i veckan för nu vill jag bara umgås med Felix och inte sitta vid datorn. Jag lägger in nån bild i morgon från Felix och min dag tillsammans. Puss! ;-)

Nämen hallå.....vad hände?

250186-284

GÄSTBOKSFRÅGA
Jaha, då börjar vi med ännu en fråga från gästboken denna gången:
Näe, Peter och jag ska absolut inte skiljas. Tvärtom. Vi har fantastiskt bra tillsammans. Vet inte vilken skvallertidning som Sara i Ulricehamn läst detta men var det än stått så är det helt fel. Jag lovar att om detta skulle ske nån gång så kommer ni definitivt att få veta det först här på hemsidan. Peter är fortfarande mannen i mitt liv tveklöst.
MELODIFESTIVALEN
Oj vad det skräller till i Melodifestivalen i år.
Jag vill börja med att säga en sak angående denna deltävling;
BWO och Frida var klockrena till Globen.....MEN VAD HÄNDE MED PATRIK ISAKSSON???? Han var ju helt fantastisk!!!! Blev det nåt fel på telefonlinjen eller hörde eller såg tittarna något helt annat nummer än vad vi gjorde här hemma? En given tredje plats borde det ha blivit och därmed också en plats i Andra Chansen.
Frida har en megahit som är oemotståndlig,. Den kommer att köras på radio oavbrutet detta året och hon är ju också helt bedårande charmig. Fullständigt älskar både henne och hennes låt.
B.W.O hade både en catchy låt och ett vrålsnyggt nummer. De vann denna deltävling överlägset och det är jag övertygad om att Charlotte också kommer att göra denna kommande helg. Hon går tveklöst till Globen och jag hoppas att Linda Bengtzing blir den andra som får en direktplats till Globen.
En av låtarna i denna deltävling blev jag erbjuden att göra i år, men jag tackade nej eftersom jag har min regel om att minst ett år måste gå varje gång emellan innan jag pressar in min nuna i detta mediala sammanhang igen. Ni kan ju alltid ha en liten gissningstävling hemma om vilken låt det är, så får vi se om jag berättar det lite senare framöver. ;-)
För övrigt är det ytterligare en lysande stjärna på himlen i festivalen; Björn Gustavsson! Åh, vad han är toppen!  Ser fram emot vad han ska hitta på denna helg.
Måste bara fråga igen; VAD HÄNDE MED PATRIK ISAKSSON? Fattar ingenting! En 5.e plats borde varit omöjligt med den låten och det charmiga framträdandet, Såg vi alla samma program???? Hmmmmm.......
JUNIOR EUROVISION SONG CONTEST
Som flera av er kanske minns så uppträdde en tjej, Jaryna, i "Lilla Melodifestivalen" i Ukraina i höstas med en låt som melodimässigt var stulen rakt av från Håll  Om Mig; vers, refräng, stick och t.o.m arrangemangen musikmässigt. Det var en total kopia men ändå hävdade man envetet att det var hon som skrivit låten själv. För ett tag sedan kom dock ett mail från hennes pappa där han berättar hur det hela gått till och varför de valt att stjäla en låt så rakt av och ändå hävda att det var egenkomponerat:
Här är brevet som kom från hennes pappa i Ukraina:
-------------------------------------------
" Recently we have got a letter from National Telecommunikation Company
Ukraine about unauthorised usage of the song "Häll om mig" in the Junior
Eurovision Song Contest. Having read it, we would like to
explain the situation.
We are very sorry, that such an unpleasant situatuion has happened. Our
family lives in a little town Brody, Lwiw region. 3 years ago our daughter-
Jaryna Shust- began to sing and to take part in the song contests.
Having heard about the possibility to take part in Junior Eurovision Song
Contest, we wanted to use this opportunity. It was mentioned in the rules,
that the song should be composed and written by the young artist. It is very
expensive to write such a song, which could compete in Junior Eurovision
Song Contest.
Jaryna wrote lyric herself, but to compose a music was very expensive for
us. We have heard a lot of songs and one of them "Häll om mig" fascinated us
and we decided to take its music.

We are really very sorry and we hope for your understanding.

Father of Jaryna Shust- Myron Shust
--------------------------------------------
Det hela är nu avslutat för det skulle kännas helt värdeslöst att hålla på och processa om sådana här saker; det är ju faktiskt barn inblandat och då finns det ingen som helst anledning att tjafsa om vare sig pengar eller andra juridiska saker. Barns trygghet och välfärd är viktigare än något annat och det gäller naturligtvis även i detta fallet. Dessutom har de det ekonomiskt tufft i Ukraina. Så nån process har det aldrig varit tal om, det har jag hävdat ända från första dagen.
Däremot bör man ta något form av ansvar om man stjäl en låt rakt av och det tycker jag att de har gjort genom detta brev. De var ju helt och hållet medvetna om att kravet var att hon skulle ha skrivit sången själv och lika medvetna om att de talade osanning när de skrev under kontrakt med Ukrainska televisionen att hon skrivit låten helt själv och att den aldrig framförts offentligt tidigare. Det var ju heller inte ok gentemot de andra barnen som (förhoppningsvis) verkligen har skrivit sina bidrag själva. Men ibland gör vi människor ologiska saker och tar fel beslut, så funkar vi alla. Det gör oss inte till jätte dåliga personer för det. De har naturligtvis inte menat något illa med detta och samtidigt får man väl ta det som en komplimang eftersom det blev just denna låt de valde ut bland olika melodier.  Case is closed och jag önskar både Jaryna och hennes familj all lycka till i framtiden!  ;-)

HÖRS I MORGON!
Nu blev det så sent och så mycket skrivande om annat så jag berättar om min Las Vegas resa i morgon kväll istället. I morgon sticker jag och yngsta sonen Felix iväg och ska åka runt lite i Sverige. Han har ju sportlovsvecka och äldsta sonen Robin och Peter jobbar hela denna vecka och mellersta sonen Charlie är i Österrike och åker skidor, så det blir jag och Felix på tu man hand runtom i Sverige denna vecka.  Ska bli super mysigt. Bloggar som sagt var från hotellet i morgon med bilder och berättelse om min Las Vegas trip, som inleddes med en hemsk allergichock redan på planet......
PS: Jag undrar fortfarande: VAD HÄNDE MED PATRIK ISAKSSON???? HAN VAR JU LYSANDE!

Diva Las Vegas

250186-280
I fredags kom jag tillbaks från Las Vegas och i går, lördag, gjorde jag 3 spelningar på en och samma dag; först Hudiksvall, därefter Timrå och sen senare på kvällen över en timmes föreställning i Sundsvall. Mina stämband hoppade väl inte jämfota av glädje av att komma hem jetlaggad på fredagen efter 16 timmars flygresa och sen dagen efter stå och sjunga för full hals gig efter gig. Men kul var det. Shit, jag känner en sån oerhörd ödmjukhet och tacksamhet att det gång efter gång kommer så vansinnigt mycket folk till spelningarna jag gör, oavsett var det än är. Showen i går i Sundsvall var sedan länge utsåld och arrangören berättade att de har varit nerringda av förfrågningar om eventuella återbud. Tack söta, fantastiska ni som hela tiden följer mig så troget. Det är ju faktiskt över ett år sedan jag släppte min skiva och ändå är det fortfarand fullpackat med publik på de gigs jag gör. Fantastiskt! Tusen tack ännu en gång. Tack även alla ni som skriver så rara meddelanden i gästboken. Såg att en av frågorna där är om jag har peruk. Nej, jag har inte peruk men jag har "extensions", dvs lösa bitar som man sätter fast med sitt eget. Men numera är mitt eget hår så långt att det mesta är mitt eget, även de längsta bitarna. Vill dock betona att jag inte heller tycker att det är nåt fel med peruk. Kolla Cher och Dolly Parton; de har gett perukerna ett "ansikte" och det tycker jag är jätte bra. Som ambassadör för "Min Stora Dag", som har till uppgift att uppfylla svårt sjuka barns önskningar, så kommer jag ofta i kontakt med barn som t.ex drabbats av cancer och som har fått tagit cellgifter. De har ofta ytterligare en vånda när väl behandlingen är över; många av dem vantrivs med sin flintskallighet men har också en rädsla för att bära peruk. Vare sig man väljer det ena eller andra så ska man stolt kunna gå tillbaks till skolan och känna sig fin. Det är ett viktigt mål. Så peruk är inte alls något öknigt att ha. Det finns fantastiska peruker i dag som ser jätte äkta ut och om man vill byta frisyr eller hårfärg bara tillfälligt så kan jag varmt rekommendera att pröva det.
                                                                                     *
Har ju varit en vecka i Las Vegas. Herre jösses, vilken galen stad. Hotellen är enorma och det ena bräcker det andra: Vårat hotell hade en berg och dalbana som gick tvärsigenom hotellet. Venice är ett annat hotell som är uppbyggt inomhus precis som Venedig med kanaler med gondoler man kan åka i.
                                                                                    *
Jag skriver mer i morgon och berättar om min vecka i Las Vegas plus att jag även naturligtvis måste reflektera med lite tankar om låtarna och allt det som händer i Melodifestivalen. Hörs i morgon. ;-)

Visa fler inlägg