Blääääk!

Vaknade  i morse med feber och ont i halsen. Skulle ha gått på Polar Music Prize, men det blev inget av med det. Har lullat runt här hemma som i dvala med gigantiskt stora raggsockor, en ännu mer för stor morgonrock och vad jag än äter så smakar det bara förkylning och ont i halsen.....blääääk!!! Blir inget mer bloggande för mig i dag; en alvedon och sen ska jag ta mig sjutton sova bort febern, så jag går och lägger mig redan nu. Puss! *Host!* .... *Snörvel!*......Zzzzzzzzzz.........

Nämen, är det natt redan?!?!

Vart tar dagarna vägen? Man vaknar......svisch så är det plötsligt kväll och dags att gå och lägga sig och där sitter jag med "saker-jag-inte-får-glömma-bort-att-göra"-listan i handen och inser att jag återigen inte hunnit ens hälften av allt samtidigt som jag hela tiden kommer på mer till listan; "får inte glömma att ringa....", "måste komma ihåg att boka om mötet....", "mailade jag till alla angående kommande giget i veckan.....", "shit pommes-frites, jag har glömt att boka replokal"....., "När började Felix fotbollsmatch i helgen - jag hinner nog dit om jag.....", "ena kusinen fyller år på torsdag, måste handla present....."........och så fortsätter det. När jag går och lägger mig känner jag mig som en enarmad bandit - det snurrar runt och jag är övertygad om att om jag öppnar ögonen så kommer det att rulla upp två körsbär till pupiller! 
*
Expressen skrev för ett par dagar sedan om stödföreningen jag håller på och startar upp för att kunna hjälpa barn som är utsatta på ett eller annat sätt; mobbad, tuffa hemförhållanden eller andra problem. Efter det har jätte många hört av sig och vill hjälpa till på olika sätt. Det finns mycket ondska och elände i världen men det finns också så otroligt många guldklimpar och det märker man vid sådana här tillfällen. Vilka fantastiska eldsjälar som har hört av sig. Tusen, tusen tack. Vi kommer att kontakta alla så fort det har kommit igång ordentligt. Jag brinner för detta och det känns så otroligt kul att äntligen få börja med det på allvar. Men det är enormt tidskrävande för det är så väldigt många pusselbitar som ska falla på plats. Det krävs väldigt mycket organisation men tids nog ska detta ta form ordentligt. 
*
Många av er som har följt mig genom åren, vet också att jag har ett hopp om att i framtiden vid jul och nyårsperioder, kunna ha några hus tillgängliga runtom i landet, dit barn kan få komma om de har det rörigt hemma. Det är ju den stökigaste tiden, med mycket alkohol och bråk ofta som efterföljd där många barn får fly hemmet, ibland själva och ibland med den ena föräldern. Att då få komma någonstans där det är ombonat med några enkla julklappar och framförallt där du kan få sova tryggt, tror jag är otroligt värdefullt. 
*
Har över 1500 nya facebook-vänförfrågningar igen. Jag använder min facebook enbart för vänner som jag känner, då jag inte ens hinner med att hålla kontakt med dem som jag skulle önska, men nu har jag startat en sidan även för allmänheten efter alla 1000-tals återkommande vän-förfrågningar. Ni kan söka söka på "Nanne Grönvalls Allnewfriends"   så hittar ni den sidan. 
*
Har kommit igång och börjat skriva och spela in demolåtar. Askul! Har börjat jobba i Logic och sitter där i min egna lilla studio-hörna och lägger in trum-loopar, basgångar, gitarrer och en massa andra ljud och sen står jag vid mikrofonen och skrålar in sången och stämmor på det. Det sistnämnda blir verkligen hej-och-hå, för jag är super kass på att hitta på stämmor men med lite envishet (och sänkta krav på hur det ska låta) så blir det någorlunda lyssningsbart till sist. Det är mycket tekniskt att lära sig; olika effekter att lägga på olika ljud, att "skära" i basen så att det inte blir för mullrigt ljud, att använda en "limiter" så att ljudet inte blir överstyrt, osv, osv. Jag ser nog ut som galna professorn i "Tillbaka till framtiden" där jag sitter framför datorn och försöker lära mig alla nya detaljer i det här musikprogrammet som jag aldrig jobbat med tidigare; håret på ända, tungan i mungipan, panna i djuuuuupa veck och fokuserad glasartad datablick - så ser jag ut framför datorn just nu. 
*
Puss, natti-natti och glöm aldrig att ni alla är unika!!!!!!  :-)

Hej raringar!

 Wow! Tusen tack för erat tålamod att jag har varit super kass på att blogga senaste tiden. Många av er har ofta hört av sig och undrat varför jag inte bloggat och sagt att ni saknat det, men har också uttryckt en förståelse för att jag just nu är inne i en fas då jag sökt prioritera så mycket annat i mitt liv, som jag inte hunnit med de senaste åren. Det här är verkligen ett nytt kapitel i mitt liv. Kommer dock att börja blogga mer kontinuerligt nu igen. 
*
I går var jag på Gröna Lund och medverkade i Sommarkrysset. Det kändes otroligt kul. När vi klev av scenen stod både jag och mina medverkande danskillar, Nicklas och Marcus och strålade av fullständig lycka och sa i en mun; "Shit, vilken obeskrivlig kick att få uppträda. Vad vi är lyckligt lottade som får hålla på med världens bästa jobb!!!". Har jobbat med Nicklas och Marcus ända sedan "jag måste kyssa dig" och det är alltid en kick att få jobba med dem för de har en sån enorm sång- och dans-glädje och en stor portion ödmjukhet inför det här jobbet, vilket jag tycker är super viktigt. En annan klippa är Peter Wennberg, som lyckas trolla till denna 46-åriga kvinna till att få känna sig lite fin når han har fixat med håret och pusslat med alla tonvis av kläder jag släpar med mig och aldrig vet vad jag ska ha på mig........hee! Peter Wennberg har jag jobbat ihop med i 19 (!) år, då han inte bara blivit min kontinuerliga stylist och frisör utan en av mina allra bästa vänner. När det är stressigt (vilket det ofta är....) så känner han direkt av vibbar och tar inte bara hand om mig fysiskt utan brukar se till att när jag är hos honom så stänger han logedörren och säger "nu får inga komma in här på en stund för nu ska du bara koppla av och stänga ute allt annat ett litet tag medan jag fixar med ditt hår och du tar en kopp te, får i dig nåt att äta och gör absolut ingenting alls för övrigt förutom att återfå lite energi för dig själv." Han vet att jag har svårt att varva ner många gånger när det är intensiva perioder med mobiler som ringer oavbrutet och arbetsscheman som är pågående från tidiga morgonen till sena kvällen/natten och framförallt så vet han att jag har svårt att säga nej - jag älskar ju mitt jobb. Jag vill så gärna räcka till för alla och det vet han, så när det ibland blir alltför intensivt så sätter han stopp och säger "nu ska du bara låta mig ta hand om dig en stund" och då känner jag hur värdefullt det är med en arbetskamrat och vän som ger så otroligt mycket omtanke och gränssättning mitt upp i allt härligt kaos. Jag har så många fantastiska människor i mitt liv och det går inte en dag utan att jag känner en obeskrivlig tacksamhet att jag får ha dem i mitt liv. 
*
Samma tacksamhet känner jag till alla er söta fans som ger mig så mycket styrka och kraft. I går, efter tv-inspelningen, så stod jag och skrev autografer i över en timme och träffade då flera av er. Lina, ett av alla er rara fans, hade med sig en bok hon gjort till mig. Den var fylld av bilder och personliga texter från massor av er fans. Jag blev uppriktigt rörd till tårar, för ni skriver så fantastiskt rara och stöttande saker. Vilket otroligt jobb! Hela boken är fylld med foton som tagits tillsammans med er när vi har setts på olika platser runtom i Sverige. Det känns fantastiskt att ni säger er få styrka genom mina låtar, texter, bloggar och när vi ses efter spelningar etc. Jag blir så otroligt glad att flera av er som har det tufft i skolan eller hemma och kämpar med vardagslivet, självkänsla osv, finner styrka genom det jag skriver och söker förmedla. Vissa av er har jag och klippan Kim på mitt kontor, haft personlig kontakt med vid ett flertal tillfällen, då jag känt att ni behövt stöd för att orka bryta den onda cirkeln och kämpa er fram till den värdighet och framtidstro ni alla är värda. Det är så otroligt viktigt att ni känner erat unika värde och alltid sträcker på er "här är jag!" istället för att kura ihop er och säga "äsch, jag är värdelös, jag är ful, jag skäms över mig själv...." osv som så många av er brukade skriva. Därför har det varit en otrolig kick att få läsa brev från er där ni t.ex skriver "för första gången i mitt liv känner jag mig stolt över mig själv" och "jag har ändrat så mycket i mitt liv och börjar känna mig stark och lycklig". Känns fantastiskt om jag kunnat hjälpa er att vända era liv till något mer positivt.
Ett fan, kom stolt efter en spelning i somras och visade att hon för första gången fått betyg i skolan, efter att vi setts och jag lovat att stötta henne genom olika överneskommelser mellan henne och mig, om hon bara kämpade på i skolan. Jag är så stolt över henne att hon gjorde slag i saken och är så glad att hon äntligen vågar tro på att även hon har en framtid, med något ljust som hägrar, bara man kämpar på och inte ger upp. Vi har (förmodligen) bara ett lv och det är så viktigt att ni inte kastar bort det på en massa negativa känslor som trycker ner er. Jag vet att det ibland är lättare sagt än gjort. Många av er är mobbade i skolan och att inte känna sig uppskattad och dagligen få höra elakheter, är något som knäcker vem som helst. Det är då man måste kämpa för att komma ihåg att det är bara elaka, okunniga människor som trycker ner andra. ALLA är unika och har sitt värde här i livet, så länge man försöker så gott man kan. ALLA har någonting vackert. både fysiskt och själsligt och det gäller att ta vara på. Så sträck på er och ge er sjutton på att INGEN ska få trycka ner er - lång, kort, smal, tjock, estetiskt vacker eller ett personlig utseende (för det finns inga fula människor vill jag hävda, bara att vissa har en eftersträvad, "kommersiell" skönhet efter t.ex "fotomodellnormer" medan andra har ett mer personligt utseende som man kan vara precis lika stolt över) - vårat mångfald i världen är mänsklighetens största tillgång, bara vi lär oss att se det och ta till vara på det. Jag säger som Grynet; "ta ingen skit!". Om ni är mobbade eller har andra saker i erat liv som tynger er; våga prata om det och skäms aldrig för det. Det finns så mycket skuld och skam runt situationer där vi är utsatta men ensamna är vi inte alls alltid starka; det är med uppbackning från någon eller några andra, som vi kan hitta som mest kraft. Så prata, prata, prata - det lättar och om några är elaka mot er och säger att ni är värdelösa på nåt sätt, TRO ALDRIG PÅ ATT DE HAR RÄTT!!!  Att prata med andra om sina utsatta situationer är så viktigt, inte bara för att lätta det själsliga trycket utan för att också kanske få möjlighet att förändra sin situation på något sätt. Kommer att ta upp det här mycket mer framöver under hösten, få jag på allvar hoppas på att komma igång med min stödförening, som jag nämnt tidigare och som jag brinner av längtan att få börja ägna mig åt. Tusen tack ännu en gång, Lina och alla ni fantastiska fans som har gjort denna sagolikt fina och rörande bok till mig. 
*
Var inne på kontoret förra veckan för första gången sedan i våras. Ett jätte tack även här för alla otroligt fina födelsedagspresenter av alla dess slag och hälsningar genom brev, mail och kort som ni skickat men som jag inte hunnit ta del av förrän nu.
*
Under hela Diggiloo-turnén har ni också överöst mig med fantastiska presenter, när jag varit ute och skrivit autografer efteråt; "troll, häxor, smycken, smink, teckningar, kläder, skivor, brev........" har kommit hem med så otroligt mycket fina saker från er. Tusen, tusen tack även här. 
*
Diggiloo-turnén har varit obeskrivligt rolig. Vilket gäng!!!! Har haft makalöst roligt. Har hittat många nya vänner, men framförallt har Lotta Engberg blivit en nyfunnen bästa, bästa vän. Vi har funnit varandra totalt och har precis samma sjuka humor och har alltid massor att prata om. Saknar henne redan jätte mycket. Lasse Holm och resten av gänget saknar jag också, trots att det inte gått så lång tid sedan turnén slutade. Lasse har jag kontinuerligt utsatt för en massa sjuka gags men i slutet av turnén fick han till en hämnd. Hehe! Jag berättar mer om det under veckan här i bloggen. 
*
Har så mycket jag vill berätta om framöver; krogshowen på Rondo i Göteborg i höst (kolla in www.nk.se och gå in på "Göteborg-sidan". Där kan man se bilder på deras skyltfönster som alla är Nanne-skyltade med scenkläder, skor och annat från Vild-showen. :- ) Jätte fint gjort!). Nya skivan som ska släppas i vår. Min ledighet i våras. Alla gags under Diggiloo-turnén. Får en hel del frågor om min kommande biografi-bok som jag ska ta upp nån av de kommande dagarna också. Har alltså massor att skriva om den närmsta tiden. ;-)
Har kontakt med många som hört av sig som drabbats av bröstcancer. Jag ska försöka orka skriva lite mer om det också under veckan. 
*
Puss och kram och tack alla för att ni finns!!!!! :-)Visa fler inlägg