Så Ska Det Låta

Mycket tv den senaste tiden: Världens Barn-galan, Babben & co, Diggiloo och igår var det dags igen: då spelade vi in Så Ska Det Låta. Erik Segerstedt, Magnus Bäcklund och Molly Zandén medverkade i samma program. Vi hade kanonkul ihop och de sjunger allihopa sagolikt bra!!! Vi började redan med genomgång och repetition klockan 10 på förmiddagen och sedan hade vi lite ledigt på eftermiddagen innan det var dags för alla förberedelser med smink, hår, kläder, myggning (dvs en mikrofon som sätts fast på en i kläderna eller från örat och ut längs kinden, så att man ska slippa ha en handmikrofon), och allmän uppladdning. Klockan 18 var det dags för pressfotografering och därefter började inspelningen. Vi var inte klara förrän närmare kl. 23 så det blev en lång dag i går men det var en så härlig och lättsam stämning så tiden bara rusade iväg.
250186-194
Här är jag tillsammans med Peter Settman, en av våra överlägset bästa programledare i Sverige. Han är rolig, lättsam och otroligt mån om att alla medverkande ska känna sig välkomna och uppskattade och peppar om han märker att nån blir lite nervös. Stort hjärta alltså och snabbtänkt hjärna som hela tiden kommer på rappa skämt. En bättre programledar-kombination får man leta efter. :-)
250186-193
Här är båda tävlingslagen på väg in i studion och laddade som sjutton efter en lång dags väntan på att äntligen få komma igång. Det roliga är att det var så underbar stämning så det känns aldrig som nån tävling utan mer bara att det är så kul att få sjunga låtar som man aldrig annars gör.
250186-191
Här är min lagkamrat Erik och jag......Ojjj, var det en kamera där! 
image195
.....då ser vi till att posera minsann.
250186-190
Här är jag med goa och söta Ann-Christine Blixt. Vi jobbade redan tillsammans 1996 då hon var ansvarig för Melodifestivalen och därmed också var med oss i Oslo när vi var där och tävlade. Vilka härliga minnen.
250186-189
Fantastiska Johnny Alrup som är artistansvarig för flera Svt-program. Vi sammanstrålade redan under Sound Of Music tiden. Då jobbade han som journalist på en pop-tidning. Därefter har vi setts genom åren i olika jobbsammanhang. Johnny har alltid stöttat mig i både med- och mot-vind. Det är jag gränslöst tacksam för. Tack för att du finns Johnny!
250186-192
En annan guldklimp är studioteknikern Pernilla. Med massor av humor och omtanke håller hon ordning på oss och på vad som händer runtom i studion. När ni ser stora Svt-produktioner så kan ni ge er sjutton på att hon står där i bakgrunden och har koll på vilka som ska in och ut ur studion under sändning och talar om för alla varför man gjort nåt avbrott och när man ska börja köra igen osv. Hon har koll på allt! Stentryggt med henne i studion med andra ord.
250186-188
Magnus Bäcklund - få är så mångfasetterade sångare som han är. Han kan verkligen sjunga allt, men framförallt sjunger han rock som ingen annan. Är så otroligt imponerad av denna kille. Proffs helt enkelt.
Nu ska jag lägga mig på soffan och zappa kanaler en stund innan det är dags att åka iväg in till stan. I kväll är det dags för Börsen-showen igen. Det är tydligen fullsatt så mina vänner som jag just satte upp på gästlistan till i kväll lär få ståplatser, för det fanns tydligen inga platser kvar alls. Fullt på en onsdag - kan det bli mer toppen än så. Då gör det inget att stämbanden är lite slitna efter helgens 4 olika spelningar plus oavbrutet sjungande hela dagen i går. Tack för alla era meddelanden i gästboken och på My Space-sidan. Kan omöjligt besvara er personligen men jag ska försöka sätta mig nån dag och försöka besvara frågorna, som ni har skrivit där, i bloggen nån gång nästa vecka. Hörs i morgon. Pussss!

Doobidoo

Intensiv helg - både på tv och i radio och dessutom på övriga jobbfronten. Medverkade ju i Babben & co. i lördags. Fick världens sötaste Avundsjuk-troll som nu står brevid trollskåpet i vardagsrummet.250186-187
JAJA, JAG VET ATT BILDEN ÄR FELVRIDEN MEN JAG HAR FORTFARANDE INTE LYCKATS KLURA UT HUR MAN GÖR FÖR ATT VÄNDA PÅ BILDER I BLOGGEN........
250186-186
......SÅ JAG LÄGGER IN YTTERLIGARE EN BILD PÅ TROLLET, DOCK LITE MER I PROFIL HÄR - MEN RÄTTVÄND BILD......
I fredags var jag med i Doobidoo tillsammans med Björn Skifs. Ni som sett det såg nog hur taggade vi var. Är ingen extrem tävlingsmänniska men just när jag är uppe i själva tävlingsmomentet är jag oerhört laddad och fokuserad. När allt väl är över så spelar det ingen roll om jag vunnit eller förlorat är lika glad för det men som sagt var just när jag är inne i det laddar jag till 100%. När vi repeterade på dagen, vilket man gör genom att "låtsas-tävla" sig igenom de olika tävlingsmomenten så satt Björn och jag där och upptäckte att vi hade en sak gemensamt - vi kunde det mesta men var lika sega på att få fram svaren snabbt. Så medan vi, vid varje fråga satt och tänkte i godan ro - "ööööh, vänta jag vet ju svaret på det här......jo, nu vet jag".....då hade Peter, i motståndarlaget, hunnit och trycka och svara för längesedan. Han var blixtsnabb! Ju mer repetitionen gick, desto mer såg Björn och jag ut som fiskar som hamnat på land - vi insåg att vi skulle åka på ett förödmjukande 40-0 om vi inte gjorde nåt drastiskt..... Att förlora hade vi inga som helst problem med men att sitta där ett helt program som två sega gubbar och mumla i bakgrunden "ööööh, vänta jag kan ju det här" samtidigt som Peter trycker blixtsnabbt varje gång insåg vi inte skulle vara så lysande. Sagt och gjort; Björn och jag såg varandra djupt i ögonen och sa enhälligt; "vi måste trycka först och tänka sen!!!" Sagt och gjort - vi kunde ju faktiskt massor men vissa gånger när vi tryckte så blev det just den här formen av svar; "ööööh, det är ju hon skådespelerskan som spelade Alexis i Falcon Crest (menade dock Dynastin).....och hon har en syster som skriver böcker.....vad hette den boken nu igen.....osv".....och så pågick det: vi kunde ju svaren men våra hjärnkontor behövde helt enkelt lite extra tid ibland när vi skulle hitta de rätta namnen.. Så var det naturligtvis inte i allt - många frågor kunde vi verkligen blixtsnabbt; men våran strategi- omläggning kändes spännande. Så från att sitta som två tröga, idisslande kor under repetitionen förvandlades vi till två adrenalinstinna, laddade tävlingsmänniskor och kul hade vi verkligen! :-)
250186-179
I LÖRDAGS BLEV DET LITE BARHÄNG EN STUND EFTER SPELNINGEN TILLSAMMANS MED GREG, DAVID OCH NICKLAS FRÅN BÖRSEN. TRÄFFADE FLERA ANDRA KOLLEGOR FRÅN ANDRA TEATRAR, BL.A KIM SULLOCKI FRÅN INTIMAN OCH FLERA FRÅN SINGING IN THE RAIN-GÄNGET.

"Time-out"

Det blir en intensiv Nanne-helg de närmsta dagarna; i kväll sänds Dobidoo där jag tävlar tillsammans med Björn Skifs. Ska berätta mer i morgon i bloggen, om Björns och mina våndor backstage. I morgon sänds även min sommarkonsert i Lulueå på P4 (kl. 20.00-21.00) och samtidigt sänds Babben & co. 20.30-21.30. Hmmm, för de som inte gillar artisten Nanne blir detta en mardrömshelg - halloween, fast en helg för tidigt helt enkelt. Hee!
                                                                                               *
Som några av er kanske redan sett, så står det i Expressen i dag om min 4 månaders "time-out" nästa år. Det har varit ett fantastiskt år som gått; huvudroll i Sweet Charity, medverkan i Melodifestivalen, nytt album som sålt guld, sommarturné som drog en jätte stor publik på varenda spelplats trots oberäkneligt väder, krogshow som jag är så otroligt glad att få göra och är naturligtvis dessutom överlyckligt över den fantastiska responsen från både publik och recensenter. Den här veckan gick dessutom nya singeln Pissenisse upp på 10:e plats på singellistan. Wow!Tusen tack till alla er som gjort mitt år så fantastiskt! Men ibland behöver man stanna upp i livet ett tag och det är just vad jag behöver göra nu. Det har naturligtvis varit omtumlande efter allt jag gått igenom med bröstcancerbeskedet och jag känner att nu är rätt tillfälle att stanna upp ett tag och bara ägna mig åt min familj, vänner och gå igenom själv alla känslomässiga intryck. Under den här tiden kommer jag heller inte att blogga någonting. Jag har alltid jobbat väldigt intensivt oavsett om jag ägnat mig åt musik eller då jag tidigare, för över 20 år sedan arbetade som telefonist eller när jag i tonåren arbetade extra på lov i helger i gamla gamla dammiga arkiv eller på kontor som allt-i-allo. Så det här blir första gången någonsin som jag går ledig under så lång tid och har bestämt mig för att inte jobba en enda dag under denna period. Så som sagt var, under början av mars till sista juni kommer bloggen att ligga nere helt.
                                                                                               *
250186-178
HÄR ÄR DAVID (SOM ÄR LJUDTEKNIKER PÅ BÖRSEN) OCH JAG BACKSTAGE. HAN SER INTE SÅ MUNTER UT........
250186-177
......MEN OM MAN KLÄMMER HONOM PÅ NÄSAN SÅ BLIR HAN GLAD IGEN. ;-)
Har ju en sida på Facebook som jag ännu inte hunnit sätta mig in i. Har heller inte hunnit bestämma mig för hur jag ska använda det, men jag tror att eftersom det går att nå mig på både min hemsida här och MySpace-sidan för alla, så kommer jag bara att använda Facebooken för nära vänner som jag umgås med privat.
                                                                              *
Vad det gäller allt tekniskt strul med gästboken här på hemsidan och kommentarerna här i bloggen, så inväntar vi fortfarande besked men det fungerar fortfarande inte, så de flesta av er kan varken lämna meddelanden eller kommentarer. Det här problemet har pågått ett par månader men är nu värre än någonsin och som sagt vi väntar på besked om när de tror att detta är åtgärdat.  
                                                                             *
I helgen gör jag två signeringar; en i Tumba klockan 12 och en i Jakobsberg kl. 14.00. Ses då, några av er! :-)

Visa fler inlägg